Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Martí Sarroca vol realitzar un estudi per conèixer la densitat de senglars al municipi i adoptar solucions ètiques

L’Alcalde de Sant Martí Sarroca, el cupaire Antoni Ventura, vol acostar-se a la problemàtica que genera el creixement de la població de senglars d’una manera “més ètica”.

L’estudi és una de les accions que vol impulsar, però anteriorment ha optat per una mesura que ha resultat polèmica: denegar el permís per tallar camins i pistes públiques per a dur a terme batudes de caça del senglar. La mesura no prohibeix la caça perquè l’ajuntament no té potestat, però la dificulta.
Ventura diu que no és una decisió arbitrària, sinó que es va adoptar basant-se en dades de la Generalitat que desmenteixen que al municipi hi hagi superpoblació de senglars, en les conclusions del programa català de seguiment de poblacions de senglar 2014-2015 que conclou que, “la caça no està aconseguint reduir significativament les poblacions de senglar en moltes zones de Catalunya” i en estudis molt recents que indiquen que una alta pressió de caça podria afavorir una natalitat més elevada dels senglars.
La decisió ha estat polèmica i l’alcalde admet que ha creat conflicte a Sant Martí.
Més enllà del Penedès també ha recollit crítiques com la de la Federació Catalana de Caça i suports, com el de l’associació animalista Libera!.
Per Ventura, la caça dels senglars és “atacar el símptoma i no l’origen,
cronificant el problema”.
Per això aquest dijous porta a aprovació de la junta de govern la partida pressupostària per realitzar un estudi que determini la densitat real de senglars i la seva càrrega a Sant Martí i al mateix temps, proposi solucions que confia siguin “no letals”.
L’estudi anirà a càrrec de l’empresa Ambients.
Altres mesures que el consistori martinenc adoptarà són la neteja del sota-bosc i en el marc de la campanya de civisme, també es farà èmfasi en limitar l’accés dels senglars a l’aliment, per exemple no deixant la fruita dels arbres al terra.

Comentaris

  1. Ara injectar quimica a la fauna salvatge per esterilitzarla i fer servir la paraula ‘vacuna’ vol dir ser etic? La fauna es part dun ecosistema sa, no una malaltia ni un problema. Aquesta mentalitat em recorda les corporacions que han donat vacunes que tambe esterilitzaven durant dos anys a poblacions africanes per controlar la poblacio, evidentment sense el coneixement ni consrntiment dels afectats. Perque deixar que els caçadors cacin sense pagar res i despres puguin menjar animals 100% naturals sense cap producte de la industria farmaceutica injectat? Com s’ha fet desde l’inici dels temps? Per favor, no: Aqui s’ha de ser civic i no tenir res de franc, q sino es paga iva els politics no pintem res. Accidents de trafic per senglar? En 39 anys no he vist mai cap senglar salvatge, si no ets caçador i els vas a buscar no els veus. El problema no existeix, nomes volen facturar i corrompre el que queda que esta be.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: