Dissabte, 13 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pares, mares i joves de 4t d’ESO participen a les xerrades obertes de la campanya Després de l’ESO… què?

A l’acabar l’ESO, tant si disposen del títol de graduat en Educació Secundària com si no, els joves han de decidir si volen continuar estudiant o comencen a treballar. Si volen estudiar, poden triar entre fer el batxillerat, cursar algun cicle formatiu o inscriure’s en un curs o taller de formació ocupacional.

Per ajudar-los a decidir, fa anys que el SIAJ impulsa a Vilafranca la campanya Després de l’ESO… què?, que aquesta setmana ha començat les
xerrades obertes.
La primera xerrada, celebrada aquest dimarts i pensada especialment per als pares i mares, ha servit per explicar les opcions que hi ha a l’acabar la secundària i ha incorporat una part d’orientació a càrrec de la professora i coach educativa, Teresa Terrades.
Conscient que la decisió no és fàcil, Terrades recomana parlar, reflexionar i un bon autoconeixement, però també tranquil·litza afirmant que si l’elecció no surt bé, sempre hi ha altres camins.
Més de 60 persones van participar en aquesta primera xerrada, la més genèrica de les tres.
La xerrada d’aquest dijous se centra en els cicles formatius i la darrera xerrada tindrà lloc dimarts vinent i tractarà sobre el batxillerat, explicant les modalitats que s’ofereixen i quins criteris es poden seguir per triar la millor opció. Les xerrades obertes es fan a l’Escorxador de Vilafranca i comencen a dos quarts de 8 del vespre .
El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, destaca que les xerrades són molt útils per als pares i mares, que a causa dels múltiples canvis en les lleis educatives sovint van perduts.
Les xerrades obertes es complementen amb assessories individualitzades, a les quals també poden assistir els pares, els dimarts i dimecres de febrer i març. Les persones interessades poden demanar cita prèvia al SIAJ per telèfon, al 93 892 20 20, o per correu electrònic a

Comentaris

    Subscriu-te al butlletí

    Subscriu-t'hi: