Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Manolo Urbano mostra el seu treball com a escultor per primer cop en una exposició individual a Vilafranca

La mostra recull 13 peces construïdes amb diversos metalls i materials com el ferro, el coure, el plom o la pedra i es pot veure a la Capella de Sant Joan.

Essències humanes és la primera exposició individual de l’artista penedesenc Manolo Urbano a Vilafranca i està centrada en el concepte de l’essència humana en el pas del temps, en les diferents èpoques i cultures, l’empremta que deixem, partint del territori més proper a una visió global com és el planeta Terra.

Manolo Urbano és un escultor vilafranquí autodidacta que porta més de 25 anys treballant el ferro, tant en el vessant pràctic com artístic. És va iniciar en aquesta pràctica amb només 12 anys a partir del taller familiar i des d’aleshores no ha parat de crear peces artesanals i artístiques. Els seus treballs escultòrics abasten des de les formes abstractes i els petits detalls ornamentals, fins a les obres figuratives de gran format. És expert en les línies i formes humanes i els seus treballs s’expressen sobretot amb el buit i el joc que generen les llums i les ombres de les formes escultòriques.
A part d’escultor, la seva faceta artística s’estén a les disciplines de la música, el teatre, el clown i la joieria.

El seu amic i company de viatge en la seva trajectòria artística, el també artista Xavier del Monte, destaca que Urbano treballa tot deixant de banda la part més mental. I recorda que quan contemplem les seves peces sempre està bé deixar volar la imaginació.

L’exposició romandrà oberta al públic fins al 6 de març en horari de dimecres a dissabte de cinc a vuit del vespre i diumenges i festius de dotze a dues i de sis a vuit.

La inauguració, que tenia lloc divendres al vespre, va anar a càrrec del Regidor de Cultura Raimon Gusi i va comptar amb un petit concert del mateix escultor amb un instrument de creació pròpia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: