Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Manolo Urbano exposa les seves escultures a la Capella de Sant Joan de Vilafranca sota el títol “Essències humanes”

Aquest dissabte a les 8 del vespre s’inaugurarà a la capella de Sant Joan l’exposició “Essències humanes” de Manolo Urbano. La inauguració comptarà amb una actuació musical a càrrec del mateix artista presentant el “metal cello”, un instrument de creació pròpia.

Manolo Urbano és un escultor vilafranquí autodidacta que porta més de 25 anys treballant el ferro, tant en la vessant pràctica com artística. És va iniciar en aquesta pràctica amb només 12 anys a partir del taller familiar i des d’aleshores no ha parat de crear peces artesanals i artístiques. Els seus treballs escultòrics abasten des de les formes abstractes i els petits detalls ornamentals, fins a les obres figuratives de gran format. És expert en les línies i formes humanes i els seus treballs s’expressen sobretot amb el buit i el joc que generen les llums i les ombres de les formes escultòriques. A part d’escultor, la seva faceta artística s’estén a les disciplines de la música, el teatre, el clown i la joieria.
Aquesta és la primera exposició individual de l’artista a Vilafranca, i està centrada en el concepte de l’essència humana en el pas del temps, en les diferents èpoques i cultures, l’empremta que deixem, partint del territori més proper a una visió global com és el planeta Terra. La mostrà acollirà 13 peces d’entre les quals una desena seran de grans dimensions, amb diversos metalls i materials com el ferro, el coure, el plom o la pedra.
L’exposició romandrà oberta al públic fins el 6 de març en els horaris habituals de la capella de Sant Joan.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: