Diumenge, 11 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exalcalde de Santa Fe, Marcel Surià, ingressa aquesta tarda a la presó

Surià va ser condemnat pel Tribunal Suprem a dos anys i tres mesos de presó per signar informes falsos de residència per a immigrants, i ha d’entrar aquesta tarda a la presó.

D’entrada l’Audiència de Barcelona l’havia condemnat a pagar una multa de 2.160 euros i a dos anys de presó, de manera que podia evitar que el tanquessin perquè no tenia antecedents, però el Suprem va augmentar la pena. Fa dues setmanes el govern espanyol li va denegar l’indult després que el Consell de Ministres n’estudiés el cas.
Avui ha passat les darreres hores abans de l’ingrés acompanyat de familiars i atenent a diversos mitjans de comunicació que s’han fet ressò del seu cas. En primer lloc ha volgut agrair tot el suport que ha rebut.
L’ingrés és inevitable i a més Marcel Surà no ha fet res el les darreres setmanes per evitar-lo, assumint la situació de forma resignada i pensant en com pot fer més lleu la seva pena.
L’exalcalde de Santa Fe lamenta que la justícia no hagi considerat els valors humanitaris.
Marcel Surià va acceptar des del primer moment que l’any 2007 havia emès informes de residència falsos per ajudar temporers sense papers que havien treballat a la zona. Defensa que ho va fer perquè aquests immigrants patien drames personals i necessitaven regular la seva situació, i assegura amb rotunditat que no va cobrar mai per fer-ho.

Comentaris

  1. Lluís Mac

    Seria bo i convenient que al final dels post hi sortissin els icones per publicar a les xarxes social que hi esteu, twitter, etc.
    Salutacions

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: