Diumenge, 14 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escola Sant Josep ha celebrat el Dia de la Pau amb una activitat que ha involucrat tots els alumnes del centre

Aquest dissabte passat, 30 de gener, es commemorava Dia Escolar de la No-violència i la Pau, en record de la mort de Mahatma Gandhi.

Al voltant d’aquesta data les escoles d’arreu del món celebren activitats per conscienciar sobre la necessitat de treballar els valors pacifistes. A l’escola Sant Josep de Vilafranca durant tota la setmana passada van acollir una exposició titulada “Seriosament … 25 arguments per la pau en còmic” que conté 25 idees que poden ajudar a construir una Cultura de Pau, per mitjà de 25 il·lustracions de diferents humoristes gràfics. També durant la setmana totes les aules del centre van estar treballant sobre el significat d’alguna d’aquestes il·lustracions i el divendres es van reunir tots al pati per comentar amb els companys les reflexions que els va despertar el cartell escollit.
Representants de tots les nivells i de tots els cursos, de d’infantil a la ESO, passant per la primària, vana anar sortint davant dels seus companys i acompanyats dels cartells escollits van exposar les seves reflexions. En algun cas fins i tot amb petites representacions teatrals.
L’exposició realitzada per la Fundació per la Pau, l’ha facilitat a l’escola el servei de joventut de l’Ajuntament de Vilafranca. El treball al voltant dels missatges de les il·lustracions ha donat molt de si.
El Dia Escolar de la No-violència i la Pau, conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, va ser fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.
L’exposició de les reflexions al pati de l’escola Sant Josep de Vilafranca va finalitzar amb la interpretació per part de tots els alumnes de la cançó “Som amics”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: