Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’empresa vilafranquina The Whatsons realitza el procés participatiu sobre el perllongament de la C-32 a Blanes

Creada el 2012 per la vilafranquina Rosa Badia, The Whatsons és una empresa especialitzada en opinió pública i participació ciutadana.
Aquest gener, The Whatsons ha guanyat el concurs convocat per dur a terme el procés participatiu per conèixer l’opinió dels blanencs sobre la prolongació de l’autopista C-32 entre Blanes i Lloret.

Al concurs s’hi van presentar 7 empreses i l’ajuntament de Blanes ha escollit The Whatsons “per les millores presentades tant en la metodologia proposada, com en els aspectes tècnics per dur a terme el procés participatiu” .
El projecte és tot un repte per a l’empresa vilafranquina perquè és molt singular. D’una banda, el procés de participació acabarà amb una jornada de consulta a la ciutadania de Blanes que no és vinculant i a més, l’administració que executa el projecte és la Generalitat i no l’ajuntament de Blanes. D’altra banda, està molt polititzat i ha generat una gran mobilització ciutadana amb la creació de diverses plataformes que s’hi posicionen en contra com explica Rosa Badia, CEO de The Whatsons.
Segons Badia, la clau del procés de participació ciutadana és que els veïns estiguin informats de manera molt objectiva i clara. Per tal de facilitar-ho, The Whatsons ha demanat la col.laboració a un estudi d’arquitectura vilafranquí perquè els faci un extracte de l’obra i interpreti la part tècnica.
El procés participatiu ja ha començat aquest febrer i té una durada de prop de 3 mesos. Les obres de prolongació de la C-32 podrien començar al maig.
Llicenciada en Sociologia i en Ciència Política, la vilafranquina Rosa Badia va crear The Whatsons l’any 2012. Badia defineix l’empresa com un projecte personal que ha anat creixent i explica que inicialment es dedicaven a realitzar estudis de mercat, d’impacte econòmic i sondeigs d’opinió i que mica a mica han anat ampliant cap a la participació ciutadana.
Un altre dels projectes actuals de l’empresa vilafranquina és la realització d’un estudi per avaluar la contribució cultural, social i econòmica del Festival Sonar a la ciutat de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: