Dimecres, 8 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’atur s’ha reduït en prop de dues mil persones a l’Alt Penedès des del moment més àlgid de la crisi econòmica

La llista de l’atur només ha augmentat en 7 persones el mes de gener a l’Alt Penedès, una xifra que no és positiva però que té també una lectura gens negativa, donat que el gener acostuma a ser un més d’alça perquè finalitzen els contractes eventuals relacionats amb l’activitat comercial de la temporada de Nadal.

A 31 de gener el registre d’aturats ha estat de 7.384 persones al conjunt de la comarca, amb un insignificant augment de 7 persones. A més a les dues ciutats amb major nombre de població fins i tot l’atur s’ha reduït. A Vilafranca hi ha 3.208 aturats, cinc menys que el mes anterior i a Sant Sadurní en són 672, amb una reducció d’11 persones. A Santa Margarida i els Monjos es mantenen en 558 aturats i a Gelida en són 499. La taxa d’atur registrat és del 15% en aquests moments, quan ara fa un any era del 17%.
Si es miren les xifres de forma interanual l’evolució ha estat molt positiva. De gener a gener la reducció del nombre d’aturats registrats ha estat de 1.132 persones a l’Alt Penedès, i de 577 persones menys a Vilafranca.
Però les dades encara són més encoratjadores si es contemplen els números del gener de l’any 2013, el punt més àlgid de la crisi econòmica. El gener d’aquell any a l’Alt Penedès es van registrar 9.354 aturats i a Vilafranca 4.044, i això vol dir que en tres anys s’han reduït notablement les llistes d’aturats. A l’Alt Penedès hi ha 1.970 persones menys al registre de l’atur mentre que a Vilafranca la reducció ha estat de 836 persones.
Davant d’aquestes dades, i en el transcurs del programa La Tertúlia de Ràdio Vilafranca, el secretari general de l’ADEPG, Isidre Also, ha valorat de forma positiva l’evolució a l’Alt Penedès.
Also ha explicat que l’evolució és positiva malgrat que el futur immediat presenta moltes incerteses que podrien afectar també l’activitat econòmica.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: