Dimarts, 18 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’atur s’ha reduït en prop de dues mil persones a l’Alt Penedès des del moment més àlgid de la crisi econòmica

La llista de l’atur només ha augmentat en 7 persones el mes de gener a l’Alt Penedès, una xifra que no és positiva però que té també una lectura gens negativa, donat que el gener acostuma a ser un més d’alça perquè finalitzen els contractes eventuals relacionats amb l’activitat comercial de la temporada de Nadal.

A 31 de gener el registre d’aturats ha estat de 7.384 persones al conjunt de la comarca, amb un insignificant augment de 7 persones. A més a les dues ciutats amb major nombre de població fins i tot l’atur s’ha reduït. A Vilafranca hi ha 3.208 aturats, cinc menys que el mes anterior i a Sant Sadurní en són 672, amb una reducció d’11 persones. A Santa Margarida i els Monjos es mantenen en 558 aturats i a Gelida en són 499. La taxa d’atur registrat és del 15% en aquests moments, quan ara fa un any era del 17%.
Si es miren les xifres de forma interanual l’evolució ha estat molt positiva. De gener a gener la reducció del nombre d’aturats registrats ha estat de 1.132 persones a l’Alt Penedès, i de 577 persones menys a Vilafranca.
Però les dades encara són més encoratjadores si es contemplen els números del gener de l’any 2013, el punt més àlgid de la crisi econòmica. El gener d’aquell any a l’Alt Penedès es van registrar 9.354 aturats i a Vilafranca 4.044, i això vol dir que en tres anys s’han reduït notablement les llistes d’aturats. A l’Alt Penedès hi ha 1.970 persones menys al registre de l’atur mentre que a Vilafranca la reducció ha estat de 836 persones.
Davant d’aquestes dades, i en el transcurs del programa La Tertúlia de Ràdio Vilafranca, el secretari general de l’ADEPG, Isidre Also, ha valorat de forma positiva l’evolució a l’Alt Penedès.
Also ha explicat que l’evolució és positiva malgrat que el futur immediat presenta moltes incerteses que podrien afectar també l’activitat econòmica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: