Dimarts, 18 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Sindicatura de Greuges de Catalunya ha iniciat 289 actuacions durant el 2015 a l’Alt Penedès

Segons es recull en l’informe anual del Síndic de Greuges durant el passat 2015 van iniciar un total de 289 actuacions a la nostra comarca, repartides en 128 queixes i 161 consultes. No van obrir cap actuació d’ofici.

El percentatge més alt d’actuacions, un 34%, tenen a veure amb polítiques socials. Són 99 actuacions, 45 queixes i 54 consultes. D’aquestes 20 queixes i 18 consultes tenien a veure amb Serveis Socials. Sobre infància i adolescència s’han recollit 12 queixes i 10 consultes.
Al voltant de l’administració pública i tributs s’han tramitat 35 queixes i 37 consultes; en relació a polítiques territorials s’han recollit 20 queixes i 13 consultes. De les queixes, 16 eren sobre urbanisme i habitatge. Consum és també un dels temes que ha motivat més actuacions, amb 22 queixes i 35 consultes a nivell de l’Alt Penedès.
Per municipis, evidentment els de més poblacions són els que han generat més actuacions. Vilafranca un total de 94, entre queixes i consultes; i Sant Sadurní 59. Per darrera segueixen Gelida i Olèrdola, amb 14 cada un dels municipis; i Castellet i la Gornal, Mediona i Santa Margarida i els Monjos amb 12 cada un.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: