Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La presidenta d’AI reivindica la lluita contra la pobresa com a element essencial dels drets humans

La presidenta d’Amnistia Internacional Catalunya, Maria Cañadas, ha parlat de la gestió de la pobresa i el respecte als drets humans en el transcurs de la darrers sessió de l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Vilafranca celebrada ahir, dijous, al Fòrum Berger Balaguer.

Cañadas va pronunciar una conferència que tractava sobre Drets Humans i Pobresa, davant d’un auditori ple de gom a gom.
La conferència analitzava la situació dels drets humans en relació amb la gestió de la pobresa per part dels diferents governs i els diferents estats.
Sobretot va posar l’accent amb aquelles coses que es poden fer i en les que no s’estan fent, i va parlar de l’escena internacional, però també d’Europa i de casa nostra.
El discurs de la presidenta d’Amnistia Internacional Catalunya, Maria Cañadas, es va centrat en ressaltar els drets civils o polítics, que són drets socials. Són drets que els estats es van comprometre a garantir subscrivint pactes internacionals i que ara en plena crisi estan en perill. Una crisi que Cañadas considera la més greu des de la segona Guerra Mundial i que representa una ocasió per demostrar que hi ha un compromís clar per la defensa dels drets humans. La imatge més crua de les conseqüències de la crisi és la pobresa.
Segons Maria Cañadas, la solució a la pobresa no és tan sols una qüestió de redistribució de recursos, sinó també de drets. I són els estats els qui tenen la responsabilitat quan no es fan complir els drets socials perquè han signat els convenis internacionals comprometent-se.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: