Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per una Vegueria Pròpia vol desencallar la vegueria i exigeix que es nomeni el delegat de la Generalitat al Penedès

El passat 13 de febrer va tenir lloc l’Assemblea general ordinària de la Plataforma per una Vegueria Pròpia en que es van marcar les línies de treball de cara a aquest 2016.

Bàsicament accions encaminades al reconeixement de la Vegueria Penedès, que a hores d’ara encara és l’assignatura pendent.
En primer lloc, la petició d’una reunió amb els parlamentaris penedesencs de Junts pel Sí i de la Cup per desencallar el tema d’una vegada, i tenir així la seguretat que el Penedès serà reconegut en el marc legal de la futura República Catalana.
En segon lloc es demanaran entrevistes amb els President i el Vicepresident de la Generalitat, amb la Presidenta del Parlament i amb el Conseller de Territori amb el mateix objectiu, i també com a acte de deferència que es visualitzarà amb el lliurament del llibre i el mapa.
Finalment la PVP té la voluntat de ser present en la iniciativa Reiniciem.cat que aglutina els esforços de diverses entitats i col·lectius per redactar la nova constitució de la República Catalana. Des de la Plataforma es considera indispensable que sigui escoltada la seva veu, especialment en l’apartat de l’organització territorial.
La PVP continuarà vetllant també pel desenvolupament del Pla Territorial del Penedès i insistint en la necessitat de nomenar el Delegat de la Generalitat al Penedès. A tal fi, l’entrevista amb el Conseller de Territori adquireix una gran rellevància.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: