Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La fibra òptica començarà a instal·lar-se a la Granada a partir del mes d’abril

Així ho va explicar Jordi Bastardas durant la presentació del projecte de desplegament d’aquesta tecnologia, que va tenir lloc el passat dimecres al vespre al Centre Cívic amb la presència d’una cinquantena de veïns.

Bastardas és el màxim responsable de Fibra Penedès, empresa ubicada a la Granada i que s’encarregarà de la instal·lació de la fibra òptica al municipi. El desplegament s’iniciarà just després que la Xarxa de Fibra Òptica de Catalunya hagi connectat, mitjançant aquesta tecnologia, Vilanova i Igualada seguint el traçat de la carretera C-15. Aquesta instal·lació ha de realitzar-se durant el mes de març i, un cop acabada, permetrà començar la de la Granada.
El desplegament a la localitat granadenca es farà de manera soterrada a carrers urbanitzats els darrers anys com el Pou de s’Horta o l’Avinguda Catalunya, mentre que en d’altres com els del casc antic els cables passaran per les façanes de les cases tal i com succeeix amb els telefònics. És per això que durant les properes dates, operaris de Fibra Penedès visitaran les llars d’aquests carrers per demanar l’autorització pertinent per passar els cables per les façanes.
La fibra òptica entrarà en funcionament aquest mateix estiu i permetrà disposar d’Internet d’alta navegació, deu vegades més ràpid que un ADSL.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: