Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Festa del Xató de Vilafranca incorpora el primer Concurs Xató Tapa

El Concurs Xató Tapa vol donar l’oportunitat a tothom de demostrar les possibilitats que presenta aquest plat típic del Penedès. La participació demana dos requisits: ser creatiu i que la tapa estigui inspirada en la recepta original de la salsa del xató de Vilafranca.

Per tant, es tracta d’un concurs obert a qualsevol perfil, tant professionals com persones que gaudeixin de la cuina a casa. El concurs tindrà lloc durant la Festa del Xató de Vilafranca, el diumenge de la setmana que ve, a la carpa on s’haurà fet el taller de fer xató infantil. Serà a dos quarts d’una del migdia i els participants, que s’han d’inscriure prèviament, tindran mitja hora per fer les darreres preparacions i muntar el plat.

Els premis els decidirà un jurat que, entre altres, comptarà amb l’ambaixador de la Ruta del Xató i xef amb dues estrelles Michelin Raül Balam Ruscalleda. Les persones que vulguin participar al concurs Xató Tapa tenen temps fins dijous de la setmana que ve per apuntar-se. Cal adreçar-se a l’Oficina de Turisme de Vilafranca o entrar al web turismevilafranca.com, on figuren les bases del concurs, les categories i els premis. Les places són limitades.

El concurs pretén complementar una idea que s’està desenvolupant des de la Ruta del Xató a través dels establiments de restauració que en formen part: es tracta d’instaurar els dimecres com “el dia del xató”.

La Festa del Xató de Vilafranca tindrà lloc el diumenge 21 de febrer d’onze a dos quarts de tres de la tarda a la Rambla Sant Francesc. Es podran degustar els plats de xató del Vendrell, Sitges, Vilanova i Vilafranca i, per primer cop, també de Calafell. Tot maridat amb vins de la DO Penedès i acompanyat d’activitats paral·leles, animació infantil i el mercat d’artesania.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: