Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Delegació del Govern espanyol ha denunciat el CCAP per incomplir la Llei de banderes

La Delegació del Govern espanyol a Catalunya ha denunciat el Consell Comarcal de l’Alt Penedès al Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Barcelona per “la inactivitat del Consell en matèria de la Llei 39/1981”, coneguda com la Llei de banderes.

La notificació va arribar al Consell Comarcal el 27 d’octubre de l’any passat i mitjançant un decret de presidència signat al novembre es va delegar la defensa de l’ens en els serveis jurídics de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, de la qual en forma part. La decisió va ser ratificada en el ple del desembre passat.
Prèviament, la Delegada del Govern a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, havia enviat un requeriment arran de les estelades que hi ha a la balconada principal, així com l’absència de banderes oficials. El Consell va respondre amb un informe tècnic al·legant que històricament no hi hagut banderes per manca d’espai i perquè la façana del Consell està catalogada i la Delegada va respondre que la llei era clara en aquest aspecte i que s’havia d’executar. Aleshores, el Consell va optar per destinar un espai per a les banderes a l’entrada lateral, al carrer Sant Julià.
El president del Consell Comarcal, el convergent Francesc Olivella, considera que d’aquesta manera compleixen la Llei de banderes, encara que admet que habitualment no hi oneja cap bandera als pals i que només s’hi col·loquen quan “s’han de penjar”. Olivella fa notar que a la seu d’Hisenda, a costat mateix del Consell Comarcal, també tenen les astes sense banderes.
Tot i que el Consell Comarcal havia enviat fotos del nou espai habilitat per a les banderes oficials a la Delegació del Govern, unes fotos de la Guàrdia Civil de les estelades que continuen onejant al balcó de la façana principal haurien desencadenat el contenciós-administratiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: