Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Declaració de Sant Sadurní referma el compromís dels signants per lluitar contra el canvi climàtic amb l’horitzó al 2030

Més de 200 representants del món local van refermar el dijous passat, a La Fassina de Can Guineu de Sant Sadurní, el compromís d’assolir els reptes per al 2030 de lluita contra el canvi climàtic.

Amb l’aprovació de la “Declaració de Sant Sadurní d’Anoia” i del Pla Estratègic Xarxa 2020, la 16a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat va servir també per nomenar el diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, com a nou president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, en substitució de Joan Puigdollers, que ho ha estat els darrers 4 anys.
El President sortint, Joan Puigdollers, va parlar de “resiliència”, d’“autosuficiència energètica”, d’“economia circular” i de la importància de la feina que es fa des del món local i des de La Xarxa en quatre eixos fonamentals: l’ambiental, el social, l’ecoturístic i el cultural. Per la seva banda, el nou president, Valentí Junyent, que va posar en valor l’ampliació de l’àmbit territorial de la xarxa i la transversalitat i la força dels municipis associats per assolir els reptes del nou període, sobretot l’adaptació al canvi climàtic i la pobresa energètica: “Cal exigir-nos nous objectius vers la sostenibilitat per assolir la qualitat de vida dels ciutadans”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: