Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP de Sant Sadurní critica que Maria Rosell cobrarà més de 7 mil € mensuals pels sous d’alcaldessa i parlamentària

Segons un comunicat de la CUP 7.233€ és la xifra que Maria Rosell rebrà per ser alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia i membre del grup parlamentari de Junts pel Sí.

En el comunicat afegeixen que tot i que la llei no permet compaginar els dos sous, l’equip de govern ha arribat a un consens per a que Rossell mantingui el mateix sou. L’alcaldessa cobrarà 2.208€ mensuals per la seva assistència al ple municipal. És a dir, mantindrà la totalitat del sou que havia tingut fins ara, però només se li exigirà que assisteixi als plens municipals que se celebren mensualment a la Sant Sadurní.
Segons la Llei, una mateixa persona no pot beneficiar-se del sou d’alcaldea i de parlamentari al mateix moment. El que sí permet la llei és ostentar els dos càrrecs, però no cobrar-ne pels dos. En la majoria dels casos, els parlamentaris opten per renunciar al sou d’alcalde per a estalviar aquests diners als seus convilatans. Segons denuncia la CUP l’alcaldessa, amb el recolzament del seu equip de govern, ha tramat un pla per a compatibilitzar els dos sous de manera legal. Per aconseguir-ho ha canviat el concepte de la seva retribució. A partir del dimarts, quan està previst que el ple municipal aprovi aquesta mesura amb els vots del govern, l’alcaldessa cobrarà 2.208€ per assistir als plens municipals. Així doncs, Rosell manté el sou però només se li podrà exigir la seva presència mensual al ple.
A banda d’això i consultant la pàgina web del Parlament de Catalunya, l’alcaldessa rebrà 5.025,61€ per ser parlamentària. Aquest sou és resultat d’una assignació de 2.871,57€ i una indemnització per despeses i viatges de 2.154,04€.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: