Dissabte, 13 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP busca amb una moció el “compromís inequívoc” del ple municipal per la defensa de l’escola pública

La Candidatura d’Unitat Popular portarà al ple municipal d’aquest mes una moció en defensa de l’educació pública. La moció inclourà el suport a la Iniciativa Legislativa Popular que se sotmetrà a debat aviat al Parlament de Catalunya.

La ILP porta recollides prop del doble de signatures que necessitava per tirar endavant, més de 90.000, i fa una aposta decidida per l’ensenyament públic: contempla l’eliminació progressiva dels concerts escolars en 10 anys i demana una xarxa pública única i universal, de l’escola bressol fins a la universitat, gestionada íntegrament per la Generalitat. També proposa l’obligatorietat de destinar almenys un 6% del PIB a l’educació i la “recuperació de la gestió democràtica dels centres”.

Però, a banda, del suport a la ILP, la CUP inclou a la moció altres elements que busquen “el compromís inequívoc” del ple municipal en defensa de l’educació pública. En nom de la CUP, Francesc Oliva parla de mesures que requereixen més de voluntat política que de recursos i que passarien per partir de la diversitat com a avantatge enlloc de com a dificultat; estudiar millor la distribució de l’alumnat als centres; ajudar a construir una xarxa d’escoles públiques diverses en el seu alumnat però homogènies en serveis i qualitat i millorar la conciliació familiar i laboral a través d’hores d’acollida, extraescolars i un casal d’estiu municipal.

La CUP també ha denunciat la dificultat per accedir a les dades que recull el servei d’ensenyament, que servirien per tenir una idea clara de la situació a Vilafranca.

Tot plegat formaria part d’un procés de construcció d’un model educatiu participat democràticament per la comunitat educativa, les famílies i altres agents socials i amb més veu per part dels tècnics municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: