Dissabte, 13 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Corrandescola ha tornat a posar a prova les habilitats d’improvisació dels alumnes de cicle superior de Vilafranca

Ahir tenia lloc a l’Auditori la 4a edició del Corrandescola a Vilafranca. Aquesta activitat convida els alumnes de Cicle Superior a treballar la llengua oral, el cant com a solista i la posada en escena a través del glosar.

Una selecció d’alumnes de les diverses escoles de Vilafranca implicades van sortir ahir a l’escenari a demostrar les seves habilitats com a glosadors.

Després d’una presentació preparada, els nois i noies havien de superar diverses proves sorpresa i improvisar versos construïts al moment, basats en dites populars, rodolins o endevinalles. Estaven acompanyats en tot moment per dos dels corrandistes de més renom al nostre país, Carles Belda i Helena Casas.

Aquesta és la 4a vegada que la Corrandescola es fa a Vilafranca i es tracta ja de la 5a mostra de glosa interescolar a nivell de Catalunya. El model de Vilafranca comença a exportar-se a altres zones de Catalunya pels bons resultats que està demostrant i per la bona resposta dels alumnes participants.

Els objectius del Corrandescola són: millorar les estratègies i habilitats per a la comunicació oral de la glosa; cantar tonades tradicionals de glosa tot improvisant el seu text en forma de versos; memoritzar corrandes tradicionals i de pròpia creació; ser capaç de buscar una idea i expressar-la tot cantant davant d’un públic; i gaudir a través de l’ús de la llengua i del cant.

Segons ha investigat Albert Casals, les nombroses experiències pilotades a Primària i a Secundària han demostrat la gran eficàcia de la glosa com a via per a millorar la competència comunicativa de tot tipus d’alumnat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: