Diumenge, 20 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JARC-COAG demana un canvi radical de la representativitat agrària a Catalunya

Davant les eleccions sindicals agràries d’aquest diumenge, JARC-COAG aposta per l’alternança, des del respecte a la resta d’organitzacions.

En un acte de campanya, ahir a la Rovira Roja, el president de la Junta territorial de JARC a Barcelona, el penedesenc Joan Esteve, es lamenta que “portem molts anys amb la mateixa gent” i afirma que convé fer un “canvi radical” en la representativitat agrària a Catalunya. Esteve explica que el país ha canviat molt i en canvi, a agricultura “seguim amb la mateixa gent”.
JARC vol trencar vicis creats i proposa un pla de xoc per salvar el sector i potenciar el relleu generacional, també destaca que pertànyer a COAG els converteix en l’organització agrària catalana amb més representació davant l’estat espanyol i Brussel·les.
Per la seva banda, la presidenta de la sectorial de la vinya i el vi de JARC, la sadurninenca Isabel Vidal, defensa el model català de viticultura i demana gestionar i regionalitzar el pressupost i les normatives europees.
Vidal renega del model històric lligat al volum i creu que una aposta ferma per als caves premium i per vins de terrer portarà major qualitat i preu, que finalment acabarà repercutint en els viticultors.
Tot i que és conscient que és un canvi molt difícil, creu que amb la recent renovació efectuada als Consells Reguladors, amb voluntat i remant tots a una és possible aconseguir-ho.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: