Dissabte, 28 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alumnes de 4t d’ESO de Vilafranca fan les proves d’avaluació de competències bàsiques, que aquest curs inclouen la competència cientificotecnològica

Els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Milà i Fontanals, com els de la resta de centres de secundària de Vilafranca i de Catalunya, han començat aquest matí les proves d’avaluació de competències bàsiques al final de l’etapa obligatòria.

Al llarg del matí, els estudiants s’han avaluat de llengua catalana, llengua castellana i matemàtiques. Demà serà el torn de la llengua estrangera, normalment l’anglès, i la nova competència cientificotecnològica, que és el primer curs que s’avalua. A banda d’aquesta novetat, les proves són similars a les que s’han fet en cursos passats i els alumnes les afronten amb total normalitat. El professor de llengua castellana Paco Robles explica que les proves permeten tenir una valoració externa sobre com els alumnes interioritzen els procediments.

Un dels estudiants del Milà, l’Álvaro, ens ha explicat tot just sortir de la primera prova, la de català, que havia estat fàcil. També ens deia com s’han preparat per les proves i que la competència cientificotecnològica els ha agafat una mica per sorpresa.

Aquestes proves són externes, elaborades i organitzades pel Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu. Tenen un caràcter informatiu, formatiu i orientador per a l’alumnat, les famílies i els centres, i es van començar a aplicar fa uns anys amb l’objectiu de ser una eina per impulsar la millora global del sistema educatiu català. A partir de l’11 d’abril els centres podran accedir als informes, que s’han de lliurar a les famílies i que també han de servir per fer-ne una interpretació i prendre les mesures corresponents en el cas que calgui millorar resultats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: