Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El jutjat de Vilafranca ha decretat el bloqueig dels comptes de l’exsecretari de l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons

El cas de l’excoordinador i secretari accidental de l’ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons, Josep Esteve Claramunt, continua generant notícies.

La darrera informació que ha transcendit és que està imputat per presumpte blanqueig de diners. Les investigacions de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la policia assenyalen que podria haver ingressat en comptes a Andorra fins a mig milió d’euros, diners que posteriorment hauria traslladat a comptes opacs a les illes Bahames. De fet ell i la seva dona han declarat davant del jutjat número 5 de Vilafranca aquest mes de gener i el jutge ha decretat el bloqueig dels comptes i del patrimoni.
Cal recordar que el mes de gener de l’any 2011 l’aleshores alcalde socialista de Sant Llorenç d’Hortons, Àlex Jové, va interposar una denúncia contra Josep Esteve per presumptes irregularitats urbanístiques detectades a l’empresa pública GIM, empresa encarregada de la gestió de tots els procediments urbanístics del municipi i de la qual Esteve n’era el gerent.
L’Ajuntament va sol·licitar una auditoria per posar en ordre diversos procediments urbanístics i arran de l’auditoria, per a la que es va contractar un advocat urbanista, es van detectar irregularitats importants que apuntaven al gerent de l’empresa i també coordinador de l’Ajuntament, Josep Esteve. Davant la situació Jové va portar el cas a la fiscalia, que va obrir una investigació. En les eleccions municipals de l’any passat, Àlex Jové, es va presentar sota les sigles d’Entesa-ERC i, tot i guanyar els comicis, va passar a l’oposició arran d’un acord entre la candidatura Poble 2.0 i CiU.
L’actual alcalde, Jordi Ferrer, de Poble 2.0 assenyala que el cas de l’exsecretari es refereix a un període en el que la seva candidatura no existia, però que l’ajuntament està interessat en arribar al fons del tema, que continua sent part de l’acusació i que hi posaran tots els mitjans necessaris. Divendres hi ha convocat un Ple extraordinari a l’ajuntament de Sant Llorenç en el que es proposa retirar l’advocat penalista que fins ara portava el cas i encarregar el seguiment d’aquest afer a un nou gabinet d’advocats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: