Diumenge, 2 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cuiner aficionat de Vilanova Marc Mellado ha guanyat el primer concurs Xató Tapa amb una reinterpretació del xató com a còctel

La primera edició del concurs Xató Tapa es va tancar ahir amb bon regust de boca. Hi van participar tretze persones de perfil i procedència diversa que van oferir al jurat encapçalat pel xef i ambaixador de la Ruta del Xató Raül Balam Ruscalleda les seves tapes creatives basades en el plat tradicional.

Es van lliurar cinc premis en diverses categories, però la millor tapa de xató va ser la del cuiner aficionat Marc Mellado, de Vilanova, que va presentar una reinterpretació del xató en format còctel. El jurat va valorar el “concepte nou, el respecte als ingredients i la bona presentació”.

El president del jurat, Raül Balam, va destacar que un concurs com aquest dóna via lliure a la creativitat de tota mena de cuiners. També apuntava la particularitat del xató com a plat tradicional amb diferents versions, un fet peculiar que, segons Balam, li aporta riquesa.

Des del servei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca han valorat l’experiència del Xató Tapa com a molt positiva i, en principi, per repetir l’any que ve.

La resta de guanyadors del Xató Tapa van ser: Francesca Casanova, de Vilafranca, amb el premi al disseny i presentació al plat; Sergio Nuñez, de Cubelles, qui va rebre el premi a la tapa més saborosa; Pilar Felices, de Vilafranca, va obtenir el guardó a la fidelitat a la recepta original; i el premi a la creativitat i innovació va ser per a Guillem Frías, de Gavà.

El concurs i l’acte de lliurament de premis va ser amenitzat i conduït pel locutor de Ràdio Vilafranca i Penedès TV Àlex Santamaria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: