Divendres, 22 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El col·loqui amb motiu de l’edició del llibre ‘Cava, on vas?’ va oferir un dels debats més interessants sobre el sector dels darrers anys

Propostes Culturals Andana, amb la col·laboració del Vinseum, van organitzar ahir un col·loqui sobre el llibre “Cava, on vas? El llegat d’Agustí Torelló Mata”, escrit pel periodista i psicòleg Josep Forns, que tenia lloc a l’auditori del museu vilafranquí.

L’acte comptava amb la participació de dues persones del sector i dues de l’àmbit literari, a més dels autors del llibre. De fet, inicialment no estava prevista l’assistència del protagonista, Agustí Torelló, però finalment també hi va ser present, i això va fer que el debat fos especialment intens. En una ronda inicial d’intervencions l’escriptora Teresa Costa-Gramunt i el periodista Manuel Cuyàs, van lloar l’interessant aportació que fa el llibre.
Pep Forns, va explicar que mentre preparava una biografia del cavista Josep Raventós li va arribar l’encàrrec del llibre de Torelló, i va aprofitar per fer un seguiment de la història del cava.
El debat posterior va donar pas a un seguit de retrets i va posar en evidència alguns dels problemes històrics del sector. Manel Raventós, president i enòleg de Raventós i Blanc, va lamentar que tot i els esforços per fer una subzona del Penedès a la DO Cava no ho hagués aconseguit i per això va explicar que va decidir sortir de la DO. Va recriminar a Gabriel Giró que durant 4 anys no hagués inclòs a l’ordre del dia dels plens la proposta.
Per la seva banda Gabriel Giró, exsecretari general del Consell Regulador del Cava, va criticar que fos dels del mateix Penedès que no s’hagués treballat prou l’any 1982 per evitar que la regió del cava es limités només al Penedès i la Conca.
Agustí Torelló també va mostrar el seu desacord en el fet que Raventós Blanc, l’hereu de Cal Codorniu, hagi deixat la DO Cava.
Per la seva part Manel Raventós li va respondre que no és considera hereu de les polítiques de Codorniu des del moment que el seu pare va abandonar l’empresa, reivindicant que el futur del Penedès ha de passar per posicionar el producte en una gamma alta de preus.
Va ser un debat dels més intensos que s’han viscut en els darrers anys en relació al sector del cava. L’acte estava moderat per la periodista Montse Bueno.

Comentaris

    Subscriu-te al butlletí

    Subscriu-t'hi: