Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal Popular ha acollit una conferència per reivindicar la lluita de Neus Català i de moltes dones catalanes

Neus Català és l’única catalana supervivent dels camps de concentració nazis que encara és viva. Ella va ser a Ravensbrück.

Hi va anar a parar després de ser acusada de col·laborar amb la Resistència francesa durant l’ocupació de l’exèrcit alemany. L’any passat va complir 100 anys i tot el territori català es va omplir d’actes de reconeixement d’aquesta lluitadora per les llibertats i la justícia.
La periodista Rosa Vendrell coneix bé la figura de Neus Català, i destaca que la celebració ha servit per conèixer millor una dona que és memòria viva de les deportades, les exiliades i les lluitadores antifranquistes. De tot això en parlava ahir al Casal Popular la periodista Rosa Vendrell amb una conferència que se suma als actes d’un centenari que s’ha allargat ja més d’un any perquè la ciutadania ho vol així. Rosa Vendrell va exposar la seva conferència acompanyada de fotografies de diverses dones catalanes que han estat també unes lluitadores com Neus Català. Totes les assistents a la conferència poden gaudir d’un 25% de descompte en l’obra de teatre “Un cel de plom” que es presenta aquest diumenge a les set de la tarda al teatre municipal Cal Bolet, protagonitzada per l’actriu Mercè Arànega i que tracta sobre la figura de Neus Català.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: