Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creu Roja Alt Penedès ha iniciat nova temporada del Fòrum Solidari abordant el dol conscient

Amb una sala a vessar de gent, alguns dels quals eren alumnes del Milà i Fontanals, l’equip del Cinefòrum de Creu Roja va començar ahir l’any parlant d’ “El dol conscient, un procés positiu” amb la coach i formadora de l’associació Atena, Àsia Selma.

La vetllada va acabar amb la projecció de la pel.lícula d’animació, Del revés.
En la presentació es va recordar el recentment desaparegut president de l’entitat, Jaume Munné, tot afirmant que li hagués agradat veure la sala plena.
Àsia Selma va parlar de les diferents etapes del dol i de les emocions que van apareixent, tot explicant que s’hi posem nom al què ens passa, disposem de més eines per gestionar-ho.
De dols n’hi ha tants com persones perquè cadascú té un bagatge i unes experiències i viu el dol en un moment de la seva vida diferent.
La coach va insistir que l’acceptació de la pèrdua és bàsica.
Selma també va puntualitzar que el dol sorgeix d’una pèrdua que no té perquè ser una mort. Al llarg de la vida, va explicar, en patim moltes de pèrdues: ruptures sentimentals, emigració, la pèrdua de la feina o un canvi de domicili. És el cas del film Del revés, on la protagonista canvia de ciutat, deixat enrere el seu context i els amics.
Un punt clau de la pel.lícula, segons Selma, és la tristesa.
Aquest ha estat el primer Fòrum Solidari del 2016, als quals es pot assistir duent un brick de llet pel Rebost Solidari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: