Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avui fa un any el Penedès es va llevar amb una forta nevada

La intensa nevada que va caure durant el matí a l’Alt Penedès va provocar que moltes vies de circulació quedessin tallades.

Que enguany està fent un hivern gens habitual tothom ho té clar. Que s’estan registrant rècords històrics de temperatures altes, per l’època de l’any també. Però a vegades una imatge val més que mil paraules i l’estampa amb la que es va llevar el Penedès el dia 4 de febrer del 2015, avui fa un any, fa que en puguem ser més conscients.
La intensa nevada que va caure durant el matí a l’Alt Penedès va provocar que moltes vies de circulació quedessin tallades.
La neu va arribar a la comarca a quarts de set de la matinada i va caure de forma persistent i continuada fins a quarts de dotze. Tot i que va caure amb intensitat i gruixos superiors als 20 centímetres a zones altes com Pontons, Torrelles, Olèrdola o Gelida, també ho va fer a cotes més baixes de la plana, zones de la banda de Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles, o el Pla del Penedès i també de manera molt destacada als Monjos, Pacs, Les Cabanyes o Vilafranca.
La neu va motivar que molts treballadors no poguessin arribar als seus llocs de treball afectant també a alguns serveis públics en àmbits de l’ensenyament o de la sanitat. Al migdia va sortir el sol i a les zones de la plana la neu es va anar desfent ràpidament, arribant a desaparèixer gairebé completament a mitja tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: