Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Agents rurals han confiscat fures en males condicions higienicosanitàries a Vilafranca

Agents Rurals i l’Ajuntament de Vilafranca han efectuat el comís preventiu de 16 fures que es trobaven en condicions higienicosanitàries deficients en un hort a Vilafranca.

Aquests animals s’han dipositat, d’acord amb la resolució de l’Ajuntament, al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia del Penedès. A les mateixes instal.lacions hi havia 10 gossos que han quedat sota custòdia del seu propietari.
Els animals havien estat localitzats per Agents rurals de l’Àrea Bàsica de l’Alt Penedès, el novembre passat, tancats en un hort. Durant la inspecció, es va comprovar que les condicions d’allotjament dels animals eren molt deficients i que estaven gairebé sempre tancats a les gàbies. Molts no disposaven d’identificació individual amb microxip, ni estaven censats a l’ajuntament i eren utilitzats per a la caça.
Inicialment es va requerir al propietari que en millorés les condicions higienicosanitàries i de manteniment, que els identifiqués i els censes, però durant el seguiment que es va fer de l’estat dels animals, es va comprovar que el propietari, fent cas omís de les advertències donades, va cedir algunes fures de manera irregular. Les fures cedides no estaven identificades mitjançant microxip ni esterilitzades, motiu pel qual es va intervenir en dipòsit les fures i es va iniciar el procés de comís preventiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: