Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

771 pagesos de l’Alt Penedès estan cridats a votar a les eleccions agràries d’aquest diumenge

Diumenge se celebraran les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya.

En aquestes eleccions, que hauran de mesurar la representativitat de les diferents organitzacions professionals agràries, hi tenen dret a vot totes aquelles persones, tant físiques com jurídiques, que acreditin la seva condició de professionals del sector agrari. Aquests comicis representen un canvi important respecte d’anteriors comicis que estaven regulats per la Llei de 1993. Alguns canvis significatius són que desapareixen les Cambres Agràries Territorials, i que la representativitat s’establirà a partir del percentatge de vots obtinguts per cada candidatura, respecte del total de vots vàlids, sense cap correcció.
També com a novetat es constituiran meses electorals als municipis i entitats municipals descentralitzades amb més de 15 electors al cens i els municipis amb menys de 15 electors s’agrupen d’acord amb criteris de proximitat geogràfica. En el cas de les comarques de Barcelona l’Alt Penedès és la que té el cens més elevat d’electors, amb 18 meses i un total de 771 pagesos que tenen dret a vot. La mesa amb més electors es troba a Sant Martí Sarroca, amb 89 electors, i Vilafranca és la segona mesa amb més votants, 87, però té adscrits també els electors de Pacs. Les votacions s’inicien aquest diumenge a les 11 del matí i continuen ininterrompudament fins a les sis de la tarda, i a Vilafranca la mesa s’ubicarà a l’Escorxador. A partir d’aquestes eleccions, la llei marca en cinc anys el termini entre convocatòries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: