Dissabte, 25 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca presenta una temporada d’espectacles marcada per grans noms del teatre, propostes innovadores i concerts de gran format

Són un total de 24 espectacles per a adults, 12 de música, 10 de teatre i 2 de dansa, en una programació pensada per arribar a tots els públics.

Els bons resultats de l’any passat, amb 12.000 espectadors i un notable increment de públic, han donat ales al Servei de Cultura per continuar programant grans espectacles sense oblidar els creadors locals i les propostes més innovadores. Ahir al vespre, a Cal Bolet, va tenir lloc l’acte de presentació de la temporada, conduït per la locutora de Ràdio Vilafranca Carla Sanmartín. Durant l’acte, el regidor Raimon Gusi remarcava l’aposta municipal per la cultura, malgrat un context advers, amb el 21% d’IVA i sense una llei de mecenatge potent.

En la programació de teatre destaquen els noms de Mercè Arànega, que portarà “Un cel de plom” el 21 de febrer, el teatre gestual de Kulunka Teatro a “Solitudes” el 26 de febrer, el duel interpretatiu Manel Barceló – Lluís Soler a “Per un sí o per un no” el 10 d’abril, el monòleg de Clara Segura “Conillet” pel 16 de maig i el Don Joan de Molière protagonitzat per Julio Manrique que es podrà veure el 22 de maig. També hi haurà propostes arriscades, com el primer projecte de la companyia Espai en construcció “Et vindré a tapar”, i la presència de creadors locals al cicle Com a casa.

L’actor vilafranquí Jaume Montané presentarà “L’aventura d’un indiano”, un espectacle basat en les aventures i desventures de Josep Forment i Pi.

En l’apartat de dansa, Roser López Espinosa i el seu “Lowland”, l’1 de maig, és un dels plats forts. També destaca “From Lost To The River”, dels XeviXaviXou, que podrem veure el 15 d’abril.

A banda, hi ha propostes multidisciplinars com el “Tants records” del cantaor Pere Martínez i el Cos de Dansa de l’Esbart Sant Cugat, previst pel 8 de maig. La programació musical portarà a Vilafranca el cantautor Ismael Serrano, la gira dels 40 anys de l’Elèctrica Dharma i l’estil inclassificable d’Obeses.

D’altra banda, l’Orquestra de Cambra del Penedès protagonitzarà el 14 de febrer el concert “Dos compositors de pel·lícula: Rota i Prokofiev”, amb la participació d’un dels millors contrabaixistes del món, Janne Saksala. I el 17 d’abril, l’OCP i l’Orquestra de l’EMM Maria Dolors Calvet interpretaran plegades La Simfonia de les Joguines.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: