Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP denuncia que la regulació cadastral de rústica multiplica el valor entre 3 i 6 vegades i recomana als afectats que reclamin

Unió de Pagesos impulsa una campanya contra la valoració que el ministeri d’Hisenda està fent de les construccions en sòl rústic en la campanya 2013-2016, que ja arriba a la seva fi.

En una xerrada celebrada ahir a Vilafranca, el sindicat va explicar que en aquesta campanya d’incorporació de construccions no donades d’alta al Cadastre, Hisenda està elevant el valor entre tres i sis vegades més del permès. El problema rau en que a aquestes construccions, que poden ser un cobert o un celler, se’ls està donant un valor de construcció en sol urbà o industrial, en comptes d’agrícola. Aquesta valoració també comporta pagar molt més en IBI i en transmissions o donacions i discriminació en l’accés a beques per als fills universitaris.
Unió de Pagesos ha reclamat davant d’Hisenda però recomana als afectats que ho facin a títol personal, com explicava Montse Lligadas de l’equip tècnic d’Unió de Pagesos.
Arran de la seva denúncia, Unió de Pagesos va aconseguir que Hisenda rectifiques en la regulació de la campanya 2008-2009 i rebaixés el valor, però aquesta vegada no ha obtingut resposta encara.
Unió de Pagesos impulsa aquesta campanya per anul·lar les il·legalitats de la regulació cadastral de rústica des del 2008 i, com deia Lligadas, pensen portar la seva denúncia davant la justícia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: