Diumenge, 14 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Subirats acollirà a partir d’aquest divendres les VI Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica

El pròxims dies 15, 16, 17 i 24 de gener se celebra les VI Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica a Subirats. El Centre d’Estudis de Subirats rememorarà els combats que varen tenir lloc a la zona d’Ordal, els dies 22 i 23 de gener de 1939, i que van significar la darrera defensa de Barcelona abans de la seva caiguda en mans de l’exèrcit franquista.

L’objectiu és mantenir viva la memòria d’uns fets que van marcar la història del nostre país, evitar que s’oblidin i recordar a les persones que van donar la seva vida en defensa dels valors democràtics i la llibertat.
Divendres, 15 de gener es projectarà el documental “La Batalla de la Memòria” de Mario Pons, amb col·loqui posterior. La projecció serà al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal a partir de 2/4 de 10 del vespre.
Dissabte 16 de gener hi haurà la pujada a la Serra de Ries en el tradicional acte d’homenatge en memòria dels soldats caiguts. Se sortirà a les 9 del matí des de l’entrada de la urbanització Muntanya Rodona.
Diumenge 17 de gener el Centre d’Interpretació Última Defensa de Barcelona farà jornada de portes obertes. Hi haurà també la possibilitat de realitzar la nova ruta Sabors en temps de guerra entre Subirats i els Monjos; i la ruta Última Defensa de Barcelona, que transcorre per trinxeres i nius de metralladora de la zona propera a El Pago.
Finalment el diumenge 24 de gener es farà la presentació i exposició dels projectes per a dignificar els espais dels combats i de les fosses de la Serra de Ries. A les 12 del migdia a l’Ateneu Ordalenc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: