Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Penedès TV estrena el Dia de Reis el documental Viodiversitat

Escrit i dirigit pel vilafranquí Xavier Bayer, el documental “Viodiversitat. Biodiversitat i vinyes al Penedès” es va preestrenar al Most Festival del 2014 i durant tot el 2015 s’ha anat oferint i projectant en diferents sales del Penedès.

Aquest 6 de gener i en la seva programació especial del Dia de Reis Penedès TV en farà l’estrena televisiva.
El director i guionista ens explica el perquè del joc de paraules del títol del documental.
En el reportatge al llarg de 58 minuts es mostra, a través d’unes imatges idíl·liques, la diversitat natural que envolta les vinyes del Penedès.
Aquesta riquesa sovint pot passar desapercebuda, però després de dos anys d’estudi i recerca, Xavier Bayer i el seu equip tenia molt de material al qual van donar forma.
Les imatges es combinen amb una quinzena d’entrevistes a especialistes amb la fauna i les vinyes com a fil conductor.
Els entrevistats, la majoria catalans, però també francesos i un escocès, opinen sobre com evoluciona el territori, quin és el paper de l’agricultura ecològica i quina biodiversitat ens envolta.
A Viodiversitat també ens podem acostar a unes imatges del Penedès que ens poden semblar desconegudes.
A banda del guió i la direcció a càrrec de Xavier Bayer, Viodiversitat compta amb fotografies de Pep i Joan Guasch, imatges de drone realitzades per Albert García, muntatge musical de Laia Gallart i producció musical de Lluís Giménez. La veu que fa de fil conductor és de la Marta Vallès.
El documental s’estrena a televisió aquest dimecres, 6 de gener, a Penedès TV. El podreu veure a tres quarts de tres de la tarda i en reposició el dijous 7 de gener a les 12 del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: