Dimarts, 5 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mercè Conesa explica a Vilafranca que la Diputació de Barcelona serà l’administració que “podrà garantir la inversió” als municipis

La Diputació de Barcelona ha presentat avui a la seu del Consell Comarcal i davant d’alcaldes i regidors dels municipis de l’Alt Penedès i el Garraf els seus “instruments de cooperació”.

La presidenta Mercè Conesa ha explicat que l’anomenat Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 es vehicularà a través de tres instruments: les meses de concertació, a les quals els municipis podran adreçar els seus projectes d’inversió en infraestructures i equipaments; el catàleg de serveis, destinat sobretot als municipis més petits que necessiten “externalitzar” determinats serveis; i els programes complementaris, que venen marcats pel context econòmic i social i que arrencaran amb plans d’ocupació nous previstos pel març.

En matèria d’inversió, la presidenta ha dit que la Diputació de Barcelona serà l’administració que garantirà als municipis disposar de recursos per a tirar endavant els seus projectes, tot i que aproximadament un 30% es destina a despesa corrent per garantir la suficiència financera dels ajuntaments.

Els ajuntaments, consells comarcals i mancomunitats seran, doncs, els qui decideixin les seves prioritats en inversions a través dels projectes que presentin a les meses.

Conesa ha recomanat als ajuntaments partir dels diners que van rebre en l’anterior quadrienni a l’hora de fer les demandes per als propers quatre anys.

Quant el catàleg de serveis, el vicepresident primer Dionís Guiteras ha destacat que la tasca de la Diputació és fer arribar els serveis a tots els municipis de la província, sigui quin sigui la seva dimensió.

Tots els tràmits, a més, es faran per primer cop per via electrònica a través d’una plataforma que ja està operativa.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha avançat alguns dels projectes que es presentaran des de la comarca, entre els quals destaquen actuacions als polígons industrials i el pla de camins.

Per al proper any, el Catàleg de Serveis té prevista una dotació de més de 58 milions d’euros, un 7,5% superior al 2015. Durant l’anterior mandat, el suport de la Diputació de Barcelona als governs locals va ser de 1.176 milions d’euros.

A la sessió d’avui també ha assistit el diputat Pere Regull i el president del Consell Comarcal del Garraf Gerard Figueras.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: