Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’HCAP tanca l’any amb més activitat i menys llistes d’espera

Amb un increment d’ingressos per part del CatSalut de 800.000 euros respecte l’any anterior, l’Hospital deixa enrere un any 2015 en què ha fet més activitat i ha reduït en general les llistes d’espera.

El gerent del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès Josep Lluís Ibáñez considera que l’any ha estat positiu i destaca que la majoria de procediments quirúrgics que es fan a l’hospital s’han fet en el temps de garantia de sis mesos. Només hi ha algunes excepcions en els casos de pròtesis de maluc i genoll en què el temps d’espera arriba aproximadament als set mesos.

Durant el 2015 també s’han posat en marxa unitats de treball conjuntes entre els hospitals de l’Alt Penedès, el Garraf i, en alguns casos el d’Igualada, com la Unitat de Recanvis de Pròtesis o la Unitat de Patologia Mamària. Es tracta d’una tendència general que consisteix en crear equips d’especialistes que atenguin a una massa crítica suficient per mantenir serveis al territori.

L’any passat també ha suposat una certa recuperació per als 450 treballadors de l’hospital vilafranquí.

Tot i que encara queda molt per assolir les condicions anteriors a la crisi s’ha aplicat un conveni del sector que permetia recuperar dies de lleure i augmentava un 5% les taules salarials. Per a Ibáñez és important reconèixer que els professionals han estat donant la mateixa qualitat assistencial malgrat treballar en pitjors condicions.

Respecte els reptes del 2016, el gerent es marca com a objectius mantenir el que s’està fent, aprofundir en millores organitzatives i seguir buscant sinergies entre la resta d’agents sanitaris de la comarca i amb altres hospitals del territori proper.
Ibáñez ha parlat, a més, d’una millora que s’està treballant tant a l’Hospital de l’Alt Penedès com al del Garraf: es tracta de la instal·lació d’un sistema que permetrà passar la targeta sanitària i obtenir informació, com ara la consulta on s’ha d’anar, el metge que l’atendrà o el temps d’espera. Un sistema que exerceix, d’alguna manera, de “gestor de cues”.

Finalment, gràcies a la donació de 400.000 euros de la Fundació Antic Hospital, el centre ha adquirit un aparell per fer ecografies i renovarà tots els llits, una acció que completarà les que s’han fet durant el 2015, de pintar les habitacions i renovar els lavabos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: