Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Cabanyes desplega la fibra òptica a través d’una empresa penedesenca i espera ser model per a altres nuclis petits de la comarca

Les Cabanyes, amb prop d’un miler d’habitants, és el primer municipi petit de l’Alt Penedès que està fent efectiu el desplegament de la fibra òptica.

A l’espera de poder connectar-se a la fibra desplegada per la Generalitat a la carretera C-15 a través del camí de La Carrerada, l’empresa penedesenca Fibra Penedès està estenent la xarxa per oferir als habitants del municipi un servei complet d’internet de 100 megues més telefonia a un preu de 39 euros i una alta sense permanència de 200 euros que, en realitat, és el cost de la instal·lació del router i l’antena. Entrarà en marxa a finals de mes, quan la mateixa empresa també oferirà telefonia mòbil amb el nom de Mòbil Penedès. Un cop la interconnexió amb la fibra de la C-15 sigui efectiva, la capacitat serà de 300 megues al mateix preu.

Fibra Penedès està donant resposta a les mancances en infraestructures de telecomunicacions dels municipis petits del Penedès i el Garraf, ja que els grans operadors no tenen interès en intervenir-hi. Un cop desplegada la fibra a les poblacions més grans, com Vilafranca i Sant Sadurní, i ara a Olèrdola i als Monjos, els pobles petits depenen de poder connectar-se a la C-15, en cas d’estar situats a prop de la via, o de buscar altres solucions. En aquest sentit, l’alcalde de Les Cabanyes i president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Francesc Olivella apunta que el cas del municipi pot servir d’exemple a altres nuclis de la comarca.

Com a president del Consell Comarcal, Olivella explica que estan treballant amb la Diputació de Barcelona per obtenir línies d’ajut per als municipis que vulguin accedir a la fibra i que es planteja la possibilitat de canalitzar per fibra carreteres com la de Les Cabanyes, Vilobí i Guardiola o la de Sant Martí.

Des de Fibra Penedès, Jordi Bastardas ha posat l’accent en què l’empresa és penedesenca, com també ho és la que està fent efectiu el desplegament, Elèctrica Güell. També ha volgut deixar clara la filosofia de l’empresa, que no vol malbaratar ni infraestructures ni recursos.

Actualment, a Les Cabanyes hi ha desplegada la xarxa Wifi Penedès, dels mateixos responsables de Fibra Penedès, que dóna servei a entre un 60 i un 70% de la població del municipi, segons ha explicat l’alcalde. Els clients de Wifi Penedès de Les Cabanyes que vulguin passar-se a la fibra no hauran de pagar l’alta de 200 euros en una promoció que s’allargarà fins a la setmana santa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: