Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’edifici per a gent gran a l’espai de l’antic cinema Victòria es començarà a construir

El projecte havia quedat parat per temes burocràtics després que l’Ajuntament enderroqués l’estructura de l’antic cinema Victòria, entre els carrers Alcover i Migdia.

Finalment, la UTE integrada per les empreses ROGASA i REHACSA, és l’adjudicatària del projecte, valorat en 700.000 euros. L’edifici constarà de planta baixa, dues plantes i coberta. A la planta baixa s’hi ubicarà un local de 400 m2 i els accessos a la resta de l’edifici, a la primera i segona planta hi haurà 12 pisos per a gent gran i, a la tercera, una sala d’estar, terrassa i serveis comunitaris, com el de bugaderia. 8 dels pisos, de 36 metres quadrats, seran d’una habitació i els altres 4, amb uns 50 metres quadrats, de dues. Un cop finalitzada la construcció, la promoció de pisos serà gestionada per la Fundació Amàlia Soler, com ja fa amb els 19 pisos de Cal Mencia, al carrer dels Ferrers. La fundació farà al llarg d’aquest any la convocatòria per accedir a aquests habitatges. El local de la planta baixa també estarà destinat a serveis relacionats amb la gent gran.
El regidor d’Habitatge Josep M. Martí explica que l’edifici serà sostenible.

Per la seva banda, el regidor de Benestar Social Ramon Zaballa destaca que aquests pisos són una manera de donar resposta a les diferents necessitats de la gent gran, en aquest cas adreçats a persones amb autonomia.

Els responsables municipals no renuncien, però, a incrementar les places de residència, si pressupostàriament és possible en el futur.
L’alcalde Pere Regull destacava, per la seva banda, que no era fàcil disposar d’un espai cèntric per a construir pisos destinats a aquest ús.

La construcció dels 12 pisos serà possible a través del conveni signat amb el Centre Agrícol, que cedeix el solar a canvi de la rehabilitació que l’Ajuntament està portant a terme a la seva seu. El pisos se’ls quedarà en propietat l’ajuntament i el local de la planta baixa serà municipal durant 50 anys i passarà després a les mans de l’Agrícol.

Les obres començaran el mes que ve i l’empresa s’ha compromès a complir un termini d’execució de 12 mesos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: