Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació Art-Mirall Penedès ofereix la instal·lació Penyafort [terra-vermellenca] a la Capella de Sant Joan

Avui, dijous 7 de gener, coincidint amb l’inici de les Festes de Sant Raimon, s’inaugura a la capella de Sant Joan de Vilafranca l’exposició.

L’acte s’obrirà amb el pregó de les Festes de Sant Raimon a les sis de la tarda i tot seguit s’inaugurarà la instal·lació.
Art-Mirall Penedès és una associació d’art contemporani que pretén aplegar artistes del Penedès. L’origen de l’associació té lloc a Barcelona, on hi ha la seva seu principal. Aquesta iniciativa s’estructura com un espai de reflexió de les produccions artístiques de la regió que denoten l’existència d’imatges pròpies per la seva exclusiva comunicació del territori i societat: un lloc de manifestacions diverses que posseeix un llenguatge específic a causa de la interiorització del context en l’artista; un indret de trobada entre la imatge produïda i les expressions contemporànies o emergents. L’associació basa el seu antecedent en les diferents col·leccions d’art al Penedès dotant a la comunitat de les eines necessàries per a un anàlisi de la capacitat de desenvolupament territorial generat per la gestió global de l’art contemporani. De tal manera que l’associació pretén promocionar i difondre llegats culturals que posseeixen diverses imatges històriques i contemporànies que descriuen el Penedès com un lloc de produccions artístiques pròpies.
L’exposició recull un seguit de tècniques artístiques contemporànies que conviden als visitants a l’experimentació sonora i visual a través de les diferents obres que ocuparan la capella durant la seva estada i les activitats paral·leles que s’hi duran a terme en dies puntuals.
En el recorregut per l’espai expositiu s’hi podran trobar obres de diferents tècniques que aniran des de la pintura, la fotografia, l’audiovisual, fins a la construcció modular.
Durant l’estada de l’exposició a la capella tindrem l’oportunitat d’assistir a diferents esdeveniments paral·lels vinculats amb la mostra. El primer serà el dia de l’acte inaugural on coincidiran l’obertura de les Festes de Sant Raimon i de la mateixa acció inaugural de l’exposició, i successivament s’aniran duent a terme diverses activitats durant els caps de setmana de gener fins a la seva finalització el diumenge 24. Entre la programació d’activitats cal destacar el col·loqui sobre Sant Raimon de Penyafort i el recital d’Essència del Gospel que es realitzarà el dijous 21 a la Sala d’Actes de l’Escorxador.
L’exposició romandrà oberta al públic fins el diumenge 31 de gener en horaris de dimecres a dissabte de 17 a 20h i diumenges i festius de 12 a 14h i de 18 a 20h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: