Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament demanarà a la Fundació de l’Antic Hospital que abandoni el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès

Ho farà per aconseguir que sigui un mitjà propi de la Generalitat. Ha estat un compromís adoptat pel govern en el transcurs del Ple ordinari celebrat aquest dimarts al vespre.

Un ple que s’iniciava en primer lloc amb la benvinguda de l’alcalde al nou secretari municipal, Eduard Marcó. Un dels acords principals va ser la ratificació de la modificació puntual dels estatuts del Consorci Sanitari. El tinent d’alcalde de serveis a les persones, Ramon Zaballa recordava que en el Ple del passat mes de novembre es va portar a aprovació però es va retirar la proposta per ampliar la informació. El problema és que la Fundació de l’Antic Hospital és una entitat privada i això fa que el Consorci no pugui ser considerar mitjà propi per la Generalitat. La setmana passada tres tècnics del Departament de Salut es van reunir amb els portaveus municipals garantint el suport de la Generalitat a l’hospital de Vilafranca i es va adoptar el compromís de demanar a la Fundació que es retiri del consorci.
El PP va anunciar el vot favorable destacant la importància que el consoci pugui ser mitjà propi.
Ramon Arnabat de VeC va avançar el suport a l’hospital en tot el que faci falta.
Per part d’ERC , Mònica Hill, assenyalava que van demanar el compromís explícit del govern per resoldre la situació.
I en nom de la CUP, Maria Ferrerons, anunciava l’abstenció per una manca de confiança.
L’acord va rebre el vot a favor de tots els grups excepte l’abstenció de la CUP.
D’altra banda el ple va debatre 4 mocions de temes diversos que presentaven els diferents grups.
La primera en suport a les mobilitzacions contra el Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre que es va aprovar amb l’únic vot en contra del PP.
També el PP va ser l’únic en abstenir-se en una moció per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.
El debat va ser més intens en una altra moció presentada per la CUP de suport als condemnats de l’acció ‘Aturem el Parlament’.
En aquest cas l’alcalde, Pere Regull, va recordar que va viure els fets en primera persona i que hi va haver violència.
La moció va ser rebutjada amb els vots en contra de CiU,PSC i PP, i els vots a favord’ERC, CUP i VeC.
Finalment també es va aprovar una moció contra la llei mordassa amb els vots a favor de tots els grups menys el del PP.
En l’apartat de precs i preguntes es va donar la paraula a un representant del Casal Popular, Fèlix Casanelles, que va demanar aclariments sobre la desestimació d’una bonificació en la llicència d’obres.
El regidor d’hisenda i l’alcalde van explicar que la bonificació de les obres s’aplica a l’edifici i no a l’entitat, i que l’edifici és un immoble privat que no està qualificat d’equipament cultural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: