Dilluns, 15 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ADEGP considera que aquest 2016 ha de ser el de la confirmació de la recuperació econòmica, fent-la palpable també per la ciutadania

Així ho considera el secretari general de l’ADEGP, Isidre Also, que apunta que aquest 2016 que tot just acaba de començar es preveu positiu a nivell econòmic per la comarca del Penedès. Amb les dades de què disposa, Also remarca que sectors com l’automoció i la construcció estan en creixement i que es detecta més activitat econòmica.

Una millora econòmica que Also considera no serà només a nivell macroeconòmic, com aquests darrers anys, sinó que ja serà palpable per els treballadors i la societat en general.

Entre les valoracions positives que destaca el secretari general de l’ADEGP hi ha el fet que sembla que s’ha invertit la tendència en l’augment de treballadors autònoms, que normalment eren persones que havien perdut la feina i miraven d’instal·lar-se per el seu compte. Ara la tendència seria que molts d’aquests autònoms es reincorporen a empreses, al mateix temps que s’ha detectat també que les empreses demanden més contractació de personal qualificat.

Un darrer apunt que fa Also té a veure amb la tendència de l’atur per aquests propers mesos, que hauria de seguir la tònica de recuperació de creació de llocs de treball. En aquest sentit comenta que les previsions són que aquest 2016 el nivell d’atur al Penedès que ara estava per sobre de la mitjana catalana es torni a situar per sota. I fins i tot que es pugui tornar a arribar a nivells del que es coneix com a atur tècnic, situant-se per tant al voltant d’una taxa del 8-9% i lluny de les xifres superiors al 15% d’aquests darrers anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: