Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Guàrdia Civil ha desmantellat a Torrelles de Foix un laboratori on s’adulterava droga

La Guàrdia Civil ha desmantellat a Torrelles de Foix un laboratori on s’adulterava droga

En el marc de l’operació Peculado que s’ha dut a terme a Barcelona i Santa Cruz de la Palma, la Guàrdia Civil ha detingut a sis persones de diverses nacionalitats, integrants d’una xarxa internacional de tràfic de cocaïna procedent de Sud-Amèrica.

Durant l’operació s’ha intervingut 375,5 kilograms de cocaïna i s’ha desmantellat un laboratori ubicat a un nau industrial de Torrelles de Foix, a on es processava i adulterava la droga per a la seva posterior comercialització.
Fonts de la Guàrdia Civil assenyalen que les investigacions es van iniciar desprès de detectar-se una organització dirigida des de Veneçuela que estava rebent, cuinant i distribuint, a Espanya i també a d’altres països de la Unión Europea importants quantitats de cocaïna.
Durant les investigacions, els agents van detectar l’arribada al nostre país d’un veneçolà i la seva esposa, que tenien l’encàrrec de gestionar la venda i distribució d’una gran partida de cocaïna.
També havien de supervisar els processos químics pel processament de la droga, que arribava a España barrejada en una substància sòlida de color negre per eludir els controls policials.
Amb el procés de vigilància de la parella la Guàrdia Civil va localitzar una nau en un polígon de Torrelles, d’on sortia una olor molt forta a productes químics per adulterar la droga. A més de la detenció dels implicats al registre els agents van intervenir 1.050 litres de productes químics, 2 pistoles i 57 quilos i mig de pasta de cocaïna.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: