Diumenge, 5 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La falta de pluja i les altes temperatures d’aquest hivern s’afegeixen a un procés d’anomalies climàtiques que s’està allargant en el temps

El responsable del Servei Meteorològic de Catalunya a Vilafranca, Josep Gol, explica que ja fa temps que arrosseguem “un procés d’anomalies” en relació al clima.

Al desembre, la mitjana de temperatures màximes ha estat la més alta de la història des que hi ha dades a l’observatori. I també s’han registrat els valors màxims al mes de gener amb mitjanes mensuals superiors als 10 graus, una temperatura que “limita bastant el cicle vegetatiu”.

Les altes temperatures de les darreres setmanes han permès als arbres i plantes tenir vida tot i estar en ple hivern. Aquest fet, sumat a la falta de precipitacions, representa un problema que no se sap ben bé com evolucionarà: dependrà de les condicions meteorològiques futures. Però, davant la recent baixada dels termòmetres, Gol posa l’accent sobretot en la manca de pluja.

Les condicions climatològiques atípiques s’estan allargant en el temps i estan provocant que s’avancin alguns correus; com va passar amb la verema passada, que va començar més aviat del que és habitual, a principis d’agost.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: