Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Creu Roja tramitarà l’arribada de refugiats al Penedès, que es preveu pel primer trimestre d’aquest any

La Comissió Municipal de Solidaritat i Cooperació de Vilafranca continua treballant per planificar l’acollida als refugiats a casa nostra.

Aquest dimecres s’ha reunit en caràcter extraordinari a l’Escorxador per tal de donar a conèixer les darreres informacions de que es disposa.
En tractar-se d’una reunió extraordinària es va ampliar el nombre de convocats.
La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, i el tècnic, Fernando de León, van traslladar les darreres informacions, que encara no donen massa detalls de quin pot acabar sent el contingent de refugiats que arribarà a la comarca i de quan acabarà arribant.
El ressò que van fer els mitjans de comunicació de la situació el passat estiu va fer que hi hagués una creixent preocupació ciutadana.
Al mes d’octubre el Solidaritats 2015 de Vilafranca es va dedicar especialment al tema dels refugiats i de la divulgació que se’n va fer en van sorgir voluntaris interessats en participar en l’acollida als refugiats.
Semblava que l’arribada havia de ser imminent però s’ha allargat més del previst. De moment des de Vilafranca es continua posant atenció a la coordinació entre diferents serveis i entitats, com les regidories de Convivència i Ciutadania, Serveis Socials, el Rebost Solidari o la Creu Roja. De fet la distribució de refugiats al territori de l’Estat Espanyol es fa a través de 3 entitats i a l’Alt Penedès li correspon a la Creu Roja. D’altra banda Vilafranca també dóna suport i treballa en base als tres eixos marcats pel Fons Català de Cooperació. El primer ha estat el de l’ajuda humanitària a les rutes de fugida, amb una aportació d’uns 800.000€ per part del Fons Català. Una segona línia és la de treballar per sensibilitzar la població per oferir una acollida amable als refugiats i el tercer eix és el treball per preparar l’acollida. En aquest sentit es recorda que l’estada dels refugiats serà de llarga durada i cal planificar l’oferta de llocs de residència, ofertes laborals i integració lingüística.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: