Divendres, 19 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es reedita el goig a llaor de Sant Raimon

Ahir, festivitat de Sant Raimon de Penyafort, compatró de Vilafranca, la basílica de Santa Maria va acollir el tradicional ofici en honor al Sant.

En acabar la celebració, i com és també tradicional, tots els fidels es van adreçar a l’altar dedicat al jurista penedesenc i es van cantar els goigs en el seu honor.
El cant dels goigs anava a càrrec de l’Schola Gregoriana de Vilafranca dirigida per Joan Terrades.
Aquest any els Gogistes Penedesencs han tornat a editar els tradicionals goigs, amb l’encapçalament on figura el nom de Sant Raimon, com ja va ser l’any passat, enlloc del clàssic Sant Ramon. L’edició dels goigs es va iniciar el 1961, però amb el pas del temps es va perdre i Gogistes Penedesencs la van recuperar l’any 2013. Cada estrofa d’aquests goigs descriu un plafó del retaule de l’altar d’acord amb la lletra que va ser escrita per l’artista i escriptor vilafranquí Jaume Mercader- Miret i musicada pel mestre Tomàs Berdier Montserrat.
L’acte, que comptava amb la presència del regidor de cultura, Raimon Gusi, va acabar amb unes paraules de mossèn Jaume Berdoy tot i recordant que des del 2015 la basílica disposa de tres altars dedicats als tres compatrons, i els va demanar a tots ajut per afrontar l’any 2016.
A l’altar de Sant Raimon de Penyafort de la basílica de Santa Maria de Vilafranca la imatge del Sant, el retaule i les aplicacions de terracota són de l’escultor i orfebre Rafael Solanic i Bàlius, i els sis plafons d’aram pertanyen a l’artista vilafranquí Jaume Mercader-Miret.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: