Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els municipis de l’Alt Penedès segueixen millorant la seva situació econòmica i financera, com la resta dels ajuntaments de l’estat

El diari El País publicava ahir un mapa d’estalvi brut per municipi basat en les darreres liquidacions pressupostàries emeses pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, que corresponen al 2014.

Segons aquestes dades, l’aportació del sector local al compliment dels objectius de dèficit públic fixats amb la Unió Europea, continua sent molt positiva presentant superàvits significatius i una alta qualitat creditícia en el 75% dels casos. El procés de millora de la situació econòmica i financera dels municipis, que els autors de l’article vinculen als límits establerts per la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera, també es produeix a l’Alt Penedès.

El mapa presenta estalvis bruts d’entre el 6%, en el cas de Castellet i La Gornal i Font Rubí, i el 30%, en el cas d’Olèrdola i Avinyonet. La mitjana d’estalvi se situaria a l’entorn del 20%.

Vilafranca presenta uns ingressos corrents de 40 milions d’euros i un estalvi brut de 6 milions, un 15% aproximadament. Sant Sadurní situa els seus ingressos corrents en 14 milions i mig i l’estalvi en poc més de dos milions, el que suposa un 16%. Als Monjos, el mapa recull 8 milions d’ingressos i un estalvi brut d’un milió i mig, un 18%. Mentre que a Gelida, els ingressos són de 7 milions d’euros i l’estalvi brut també d’un milió i mig, un 22%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: