Dijous, 8 de Desembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El pregó de Pablo Sancho París imagina una pel·lícula sobre Sant Ramon de Penyafort amb un “gran pressupost i molts efectes especials”

El president de la Federació Catalana de Cineclubs, programador de Cine Club Vilafranca i ex coordinador de les Festes de Sant Raimon Pablo Sancho París era l’encarregat de donar el tret de sortida a les festes d’hivern d’aquest 2016.

El pregó va tenir lloc a la Capella de Sant Joan ahir a la tarda. Sancho va unir en el seu discurs d’inici de les festes dues de les seves passions, la història de l’art i el cinema, i va imaginar com seria una pel·lícula sobre Sant Ramon de Penyafort. Bàsicament es necessitaria un gran pressupost i molts efectes especials per a escenificar els suposats miracles que van servir per canonitzar-lo.

Sancho no va oblidar les ombres d’un personatge que coneix prou bé perquè sempre li ha interessat la iconografia cristiana com a historiador de l’art.

El pregoner també va parlar d’ell, dels seus orígens i del seu paper com a coordinador de les festes d’hivern de Vilafranca fa uns anys.

Sancho va reclamar més entitat per a aquestes festes i va criticar el fet, per exemple, que el pregó es fes a la capella i no al saló de plens, amb cadires per a tothom, com es fa en la majoria de casos. Va posar en dubte la no participació dels balls folklòrics, quan a vegades actuen per a privats, i va animar a tornar a incorporar els castells dins de la celebració.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: