Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal ofereix informació sobre pràctiques professionals per a joves a Itàlia i Portugal

L’Oficina Jove del Consell Comarcal ofereix informació i acompanyament als nois i les noies inscrits en el programa de Garantia Juvenil que vulguin fer pràctiques en el seu àmbit d’especialització, mitjançant una beca, a Itàlia o Portugal.

Aquest projecte s’emmarca en el programa TLN Mobilicat, promogut per l’associació juvenil Nexes, i té com a objectiu abordar la problemàtica de l’atur juvenil i la difícil transició escola-treball, a través de la promoció d’experiències de pràctiques a l’estranger.
Per optar a aquestes beques cal tenir entre 18 i 29 anys, estar inscrit en el programa de Garantia Juvenil i com a demandant d’ocupació no ocupat en el Servei d’Ocupació de Catalunya. No s’ha de tenir experiència laboral en l’àmbit de l’especialització i cal haver finalitzat un Cicle Formatiu o tenir un Certificat de Professionalitat de nivell 2.
Les estades a l’estranger tenen una durada de 3 mesos. Les persones participants, a més d’adquirir competències professionals genèriques i específiques del seu àmbit d’especialització, milloren les seves competències lingüístiques i interculturals, alhora que tenen l’oportunitat de conèixer joves d’altres contextos socials i professionals.
Els interessats a sol·licitar les beques per fer estades professionals a Itàlia o Portugal es poden adreçar a l’Oficina Jove del Consell Comarcal i sol·licitar entrevista per a l’Assessoria de Mobilitat Internacional. El termini de sol·licitud de les beques és el 26 de febrer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: