Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Carnaval arriba a Sant Quintí de Mediona aquest cap de setmana

El Carnaval és, sens dubte, una de les tradicions populars més arrelades i participatives de Sant Quintí. A més de tenir una tradició pròpia del Moixó Foguer, té altres distintius que fan del Carnaval quintinenc una festa popular en majúscules. El divendres hi ha la rua amb les carrosses i els grups disfressats.

Dissabte a la nit arriba el punt àlgid del carnaval a Sant Quintí, en una tradició de rerefons burgès que s’ha mantingut com és la comparsa. En aquesta comparsa, que es balla al ritme de la cançó popular València, les parelles, en principi un home i una dona, van agafades de la mà i a l’altre mà porten una atxa encesa. La dona va disfressada però l’home porta americana i corbata. Fan unes voltes pels carrers del centre del poble i en acabat es fa el sorteig d’un premi, la parella guanyadora del qual haurà de ballar una cançó en solitari davant de tothom.
Diumenge hi ha la rua dels nens i nenes, menors de 13 anys, en què els més menuts surten disfressats en una processó de parelles que vol imitar la del dissabte dels adults, però amb les diferències que en aquest cas van tots disfressats, nens i nenes, i que no porten cap atxa encesa a la mà. Aquest acte acaba amb un berenar per a tots els nens disfressats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: