Dissabte, 25 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Coetus ha desplegat tota l’artilleria de la desconeguda percussió ibèrica en un taller i un concert a l’Auditori

Davant de gairebé tres-cents espectadors reunits a l’Auditori, els músics de la multitudinària formació Coetus van protagonitzar diumenge a la tarda una mostra de tot el que pot sonar a través dels instruments de percussió de la península ibèrica.

Coetus, amb Eliseo Parra com a ànima i sota la direcció d’Aleix Tobias, és la primera orquestra de percussió ibèrica que existeix i té la particularitat d’integrar instruments que sempre han sonat sols acompanyant una veu. Coetus els uneix, els dota d’un llenguatge propi inspirat en els ritmes tradicionals però amb un enfocament modern creant un diàleg intens amb les veus.
El director de la formació destaca que posen en valor instruments molt desconeguts: més aquí que a altres indrets, com Àfrica o Brasil, on els ensembles de percussió són més habituals.

Entre el repertori, van sonar melodies tradicionals adaptades per a aquesta peculiar formació.

El concert va anar precedit d’un taller conduït pel mateix Eliseo Parra en aquest afany de Coetus de fer pedagogia i donar a conèixer el llegat de la percussió ibèrica a tothom. El taller va comptar amb la participació d’una trentena de persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: