Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

3 cooperatives de serveis alternatius posen de manifest, a Vilafranca, el poder dels consumidors per canviar les coses

Una cinquantena de persones van assistir ahir a la jornada de desconnexió, titulada Connecta’t a les cooperatives, al Casal Popular de Vilafranca, en la qual les cooperatives Som Energia, Eticom-Som Connexió i Fiare van explicar els seus projectes.

Les tres són cooperatives de serveis: Som Energia produeix i comercialitza energia verda, Eticom-Som Connexió ofereix serveis de telefonia i internet i Fiare és una banca ètica. Tres alternatives que permeten desconnectar dels grans oligopolis de serveis bàsics.
Eticom-Som Connexió ofereix el mateix producte que les operadores tradicionals amb una diferència: el tracte al client, en aquest cas soci. Operen des del 2014 i ja compten amb 1.400 socis.
La secretària del seu consell rector, la Mercè Botella, espera que cada dia siguin més i recorda que el nostre consum construeix la realitat.
En el cas de Som Energia, la cooperativa de consum d’energia verda, han tancat el 2015 amb 260 socis a l’Alt Penedès.
Implantats des del 2012, han fet xerrades als 27 municipis de la comarca i cada any participen a l’Eco Sant Cugat.
Xavier Carbonell de Som Energia explica que van creixent progressivament.
Organitzada per Som Energia i la Coordinadora de les Festes de Sant Raimon, aquesta jornada de desconnexió pretenia accelerar un procés de canvi de lògica del sistema i veure que més enllà d’anar a les urnes un cop cada quatre anys, disposem d’un poder tan o més efectiu en termes de canvi, el poder com a consumidors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: