Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca opta a un programa europeu per a l’aplicació del concepte Smart City d’eficiència energètica en edificis públics

Francisco Romero, primer secretari del PSC a Vilafranca ha participat en el programa “Contrapunt” de Ràdio Vilafranca i Penedès Televisió. En el decurs de la entrevista, Romero, que és també primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, ha explicat que s’està treballant per tal de poder aconseguir juntament amb altres ciutats de l’eix diagonal participar d’un programa europeu.

Es tracta del “Dusi” (Desenvolupament Urbà Sostenible Integral) fins ara conegut com a “Urban”, i que estaria lligat a un altre programa europeu com és “Life”, en el què Vilafranca ja participa.

En aquesta ocasió, la capital de l’Alt Penedès opta a aconseguir 5 milions d’euros per desenvolupar propostes lligades al concepte de Smart City.

En aquests moments s’està ja treballant en tota la documentació, i en les primeres setmanes de 2016 s’haurà de conèixer si Vilafranca entra en aquest projecte. Romero explica que la participació permetria aprofundir en el concepte de Smart City a la capital de l’Alt Penedès i treballar per aplicar les noves tecnologies per millorar l’eficiència energètica dels edifici públics, continuant d’alguna manera el que ja es du a terme amb el programa Life.

Romero ha explicat també que entre les propostes que vol tirar endavant l’equip de govern en aquests propers anys hi ha l’adequació de l’edifici de l’antic hospital per tal de traslladar-hi bona part de les dependències municipals, un fet que també ajudaria a aquesta millora de l’eficiència dels edificis públics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: